Makan Kerang

Hai Assalamualaikum semua, saya nak tanye. Boleh ke makan kerang rebus untuk trimester pertama? #firs1stimemom #5week

10 Các câu trả lời

Boleh. Makanan tinggi zat besi. Sesuai utk kehamilan. Pastikan kerang direbus sempurna. Jangan separuh rebus/masak.

Hai. Waalaikumussalam. Boleh mommy. Kalau nak try naik kan hb pun nurse sarankan makan kerang dll

Saya dh 2 hari makan kuey teow kerang tanpa jemu 😂. Janji mkn yg dh masak jgn yg mentah tau. Kuman

3y trước

fav saya jgk tu. 😅

cuba tgk dlm list pemakanan yg boleh dan x boleh dalam app ni sis utk rujukan

elok sngttt makn kerang sbb kaya dengan zat besi,,,cuma jagn makanan mentah

Elok sangat sis, ratah je sebanyak yg sis nak. Kerang elok untuk hb naik

Boleh sis..sy seminggu 2x makan kerang

Boleh je kalau takde alergi

blh sesuai utk naikkan hb

boleh