Bayi terjelir lidah normal ke?

Hai assalamualaikum semua nak tnya npe ye ank sy die asyik terjelir lidah jer msuk arini 2hari..ke sbb sy bg die mkn mknan tu pnas ckit sbb tu die asyik kluo kn lidah jer? Smlm pg smpai tghri ok jer start ptg smlm die dh trjelir lidah smpai la arini..sbb ni br prtma kali ank yg sblum ni xde plak.. #ingintahu

12 Các câu trả lời

Hi ibu semua. Anak saya harini dah masuk 21 hari. Baby bf masa awal-awal kelahiran, then puting saya melecet sampai ada air bisa. Sekarang luka dah tak ada tapi saya risau luka balik. Jadi sekarang baby fully fm. Nak bagi dia bf balik dia tak pandai cari puting. Macam mana nak buat? Sedih sebab dia dah taknak bf. Sekarang pulak dia kerap cirit. Awal-awal dulu dalam masa 2 minggu dia okay minum Lactogen 1. Kena tukar ke susu formula tu?😢

2mo trước

Cuba try susu frisolac sbb baby sy minum yg ni Alhamdulillah sesuai baby tak cirit n nak membuang pun senang

Waalaikumussalam wbt.. maaf puan, anak umur berapa? mmg dh blh mkn ke? kalau dah mkn, cek apa mknn yg puan bg.. suhu mknn blh jd jugak.. 2 hari berturut-turut ni mknn yg sama ke.. atau ada pedas ke.. kita nak perkenalkan mknn kat anak yg baru nk belajar mkn kena yg soft² dulu sbb deria masih sensitif lg

Bayi saya baru 15hari tapi ada 2hari x berak tapi kerap kentut pulak korang tolong bagi jawapan 🙏🏻

2mo trước

Sis campur susu ke? Bf and Fm? Klau campur normal mcam baby saya. Berak sehari sekali bnyak tpi if lbh 3 hri kene bawak jmpa dr

Sama n saya, sy letak jari dkt bibir kalau dia cari tu, maknnya dia nk lagi susu. Harap anak kita membesar dengan baik.

ad yang cakap kalau bby suka jelir lidah tuu maknany die still lapar lagi or susu xcukup lagi 🙂

2y trước

ya betul

sis try bg jari kat bibir dia ..kalo dia mcm mncari puting ibu tu ye la tu dia nak susu..tak ckup susu

samalah dengan sy . mula² ingatkan sebab lapar . bile sua puting dia tknk . dia kerap jelir kan lidah .. mula usia 10hari rasanye

Hye assalammualaikum nk tanya klau bayi keluar susu dari hidung kenape?

2y trước

terlebih minum Susu tu

lepas bg susu sama juga ka.

bby nk susu kot.