37 week first baby

Hai assalam. Normal ke kalau saya dah 37 week ni, macam tak berasa sangat sakit Braxton ke contraction ke? Takut jugak anak sulung. Tak tahu tanda tanda bersalin. Nurse selalu pesan tanda spotting atau air ketuban pecah sahaja kalau pegi appoinment. Baby hari hari alhamdulillah masih lagi 10 gerakan normal. Harap boleh share tanda tanda bersalin serta macam mana nak tahu contraction betul atau palsu. #firstbaby #pleasehelp #firstmom

1 Trả lời

Wsalam. Sy rasa braxton hicks ngam2 bila masuk 38w. Ngilu di bawah tak kira masa, nk jalan pn blh tahan sakit, kerap mengeras tmbh2 bila bby menolak/tendang.