Scan tak nampak

Hai .ada tak yg ada pengalaman,,kalau ikut kiraan last period sepatutnya kandungan dah 10w lbih..Tapi scan masih tak nampak..nampak kantung je..kandungan tuu jadi tak ya? Risau..dah 3x scan..kk,,klinik swasta & hospital(sbb keluar spotting) 3 mggu berturut ada scan..tp masih tak nampak..doc cuma ckp kmgkinan kandungan awal lagii..ada sesiapa ada pngalaman mcmni? End up kandungan tuu ada ke? #ingintahu #bantusharing

1 Trả lời

Boleh jd kandungan awal lg, mungkin implantation / persenyawaan lambat dr anggaran period. Kalau risau blh cuba buat blood test utk tau beta hCG level

3y trước

Ya betol. Mungkin kandungan awal lagi. Sy masa mula2 scan dulu pun x nampak. UPT negatif je. tapi tau pregnant sebab dr bacaan blood test hCG level bertambah setiap kali buat test