8 weeks ( kulit muka bermasalah ketika hamil )

Hai.. ada tak sesiapa yang tahu skincare apa yg bagus untuk ibu hamil? Sebab start prgnant smpai sekrang..kulit muka sy jadi terlalu kusam dan kering.. jerawat pun mudah naik dan parut pulak susah hilang.. stress saya dah 😭😭#ingintahu #bantusharing

12 Các câu trả lời

sy dr mula hamil muka naik jeragat . terang pulak tu. jd segan nak jumpa org asyik2 kna tya knapa. sampai skg anak sy dah setahun lebih jeragat sy still ada cma x terang mcm wktu hamil tapi makin byk. mcm2 skincare dah try. Ribu2 duit hbis xde yg brkesan lgsg. skg sy redha ja bila org tya. malu xyah ckp. sy rsa muka sy setebal tembok empangan air dah😪doakan jeragat sy hilang ya kwn² . nak sgt cantik mcm org lain 😞

3y trước

https://youtu.be/E5dkAwS9uu4 hrp video ni mmbantu sbb dlm tu ada suggest produk yg dia sendiri pakai (dia bukan jual produk/sponsor). jeragat agak degil so kunci dia mesti sabar, tp mmg bole dihilangkan kalau konsisten pakai produk

puan cuba fokus dulu yg 3 ni: pencuci, pelembap & sunscreen. pelembap cari yg utk kulit kering & sunscreen cari jenis krim. sy pakai sunscreen lama kelamaan parut jerawat sy lg cepat pulih bbanding sebelum ni yg sy langsung x pakai sunscreen. ikut pengalaman sy, makin sy stress makin byk jerawat baru tumbuh esok hari. hormon pregnant tu sementara je. boleh hilang tu.

Sy pun mcm tu.. dulu muka ok je. Sejak hamil ni kt dahi naik byk jerawat, kat bahagian dada naik byk bintik2 merah, lepas tu kulit leher nmpk gelap, badan blkg naik jerawat.. dah try mcm2 tp makin naik je.. redha jela.. rasanya sbb hormon time pregnant berbeza. Moga lepas bersalin nnt kita kembali elok mcm asal..skrg ni bertabah lah ye..

sye sarankan baik awak tak paya dah guna skincare .sebab saye pun pernah lagi teruk rasenyee .jerawat satu muka naik kat dada pun full jerawat . sye tk pakai skincare just pakai lotion taruk kat muka dan bedak baby je .

Start pregnant memang xdk rajin urus muka, malas tahap dewa.. Nmpk skincare pun rasa mau muntah 😂 Pstu jerawat naik teruk, kelemumur pn.. Skg masuk 5 bln, dia oke sndiri 😅

sama lh.. dkt leher hbis penuh naik bintik² merah dngn dkt muka.. dh try pkai krim jerawat pn tk hilang² jgk

Sama dengan saya, saya pun pregnant 8 minggu, kadang2 rasa malas nak pakai skincare 🤣

Sama mcm saya, nnt perot semakin besar back to normal n Insyaallah kembali pulih

Saya pakai Aiken yang range warna biru sbb paraben free selamat utk pregnancy

Pembawakan tuu. Even kadang2 dah try macam2 tapi still muka akan kusam.