Buang Air Besar Menangis

Hai. Ada tak moms dekat sini anak nya menangis2 kuat masa buang air besar?? Tapi najis nya tak keras pun . Normal je . Tak keras tak cair . Setiap kali buang air besar mesti jerit2 nangis . Runsing dah mommy ni tak tahu nak buat apa . Nak kata sembelit tidak , melecet pun tidak . #pleasehelp

8 Các câu trả lời

Kalau dah try mcm2 and dia still nangis saya rasa memang peel baby tu haha. Sebab anak saya 6bulan kalau berak meneran suara bukan main kuat. Bawak gi kedai makan dia duk teran sekali suara 😭 tpi najis dia tu takda pulak ketul ke apapa. Memang najis normal. So kami laki bini agak memang saja2 dia

1y trước

Ha tu la . saya ada terfikir juga dia mengada . tp kesian menangis macam kena pukul . Saya dah tukar susu byk kali dah bg pisang dah bagi air masak macam2 la ikhtiar . tp tetap nangis .

kalau baby saya , dia buat muka meneran sampai ada bunyi meneran macam sembelit, tapi takde punnn, normal je najis dia. dari newborn sampai da nak 7bulan pesen gitu 😅 mungkin dia nangis sebab tak selesa kot nak membuang, kan kalau kita nak membuang rasa mcm tak selesa sakit perut.

anak saya usia nak masuk 3tahun. tiap kali nak berak nangis. ngetap bulu. dia geli.. sanggup l tahan berak selagi boleh tahan. berak tu bila dah xboleh tahan sgt. stress makkkkk yg nengok.. najis elok xcair xkeras.. berak pun 1-2hari sekali.

1y trước

oh ya bukan dari kecil mcm gitu.. kecik2 dulu ok je.. bila masuk fasa dia faham benda kotoq, busuk, wangi apa semua tu baru jadi gitu.. kalau berak tu cepat2 nak kita basuh.. kita tgh basuh pun dia ngetap badan(geli).

klu bwh 3 bln tu normal.. anak sye tyme sbulan pn mnanges ble berak.. dyorg x pndai nk berak..nak relax & contract otot utk berak.. nant lme2 bby da besar, dyorg da pndai.. da x nanges dah..

1y trước

Saya mmg harap sangat tu cuma perangai manja dia . Risau sgt kalau betul dia sakit nak buang air tu

masa dia meneran tu..cuba angkat kaki dia dan tekan kedada ..tu salah satu kaedah u mudahkan dia berak..mungkin dia nk berak xreti nk teran..just cadagn je..

bby sy ngis sbb xslesa da berak jk... klu time nk berak tu xda plk

normal

umur?

1y trước

8bulan . Saya dah 3 kali tukar susu . Takut tak sesuai tp tetap nangis .