miss v gatal dan melecet

hai ada tak mommies sini yg masa berpantang miss v jadi gatal dan melecet. sebab terlalu gatal n garu2 ,sampai pedih melecet. saya dah basuh air dgn garam pun tak jalan. kk ada bagi cream mico utk hilangkan gatal, tapi bila pakai makin miang🥲 satu lagi cream pelembab. tak tahan dah rasanya miang dia ni. #SeriusTanya

1 Trả lời

Elakkan makanan bergula dan tinggi karbohidrat dulu. Sebab bakteria suka gula. Tu yg makin membiak. Minum air kosong secukupnya. Pastikan tukar pad kerap dan pad yg sesuai dgn kulit. Jangan Pakai ketat. Pakai breathable cotton panties Ambil yogurt greek plain full cream tanpa gula. Amalkan kebersihan vagina dgn betul. Jangan guna sabun, pencuci vagina. Just air bersih dan lap kering.

3mo trước

ok sis thanks ya