injection.

hai, ada sesiapa ambil perancang kehamilan. ambil pill or suntikan.? kalau ambil suntikan jenis apa? IUD?DEPO? ada kesan sampingan yg korang hadapi. boleh tolong? saya ingat nak natural saja. tp ,risau accident dan pregnant sebelum setahun. tq

2 Các câu trả lời

Sy try pill cerazette ,mahal skit ,katanya sesuai utk breastfeeding mom atau tak ponboleh, tapi mahal skit takpe asalkan sesuai dgn badan kita. Berat badan tak naik mendadak, cuma seminggu pertama mcm pening huyung hayang skit lepas sejam makan, tapi lepas sejam dah okay. Rambutgugur mgkin simtom lepas bersalin. Tak pasti samada kesan dr pil atau tak.klu tak pasti boleh jumpa dkter

5y trước

Sy beli kat farmasi,kena tgok jgak ada sesetengah farmasi ja yg jual

Terpulang pd mummy.. kalau pil, jarak utk hamil semula 4-5tahun..