Ibu yang ada GDM mesti bersalin sebelum 38w ke?

Hai, ada ke sini yang berpengalaman dengan GDM? Betul ke baby kena lahir sebelum 38w jugak? Sebab baby saya sekarang 36w tapi masih kecik 😞 #firstmom

25 Các câu trả lời

Gdm diet control xleh lbh due date je selalunya. Mcm sy gdm diet control, esok dah 39w. Doc suggest natural labor je wpn dah dioffer nak induce minggu ni 🤣

Sy gdm on diet,kena serah diri masa 37weeks,sbb baby xmembesar. Bersalin pulak 37w2d,emergency ceaser sbb air ketuban pecah.

xboleh lahir lebih due je sis. kalau smpai due xlahir jugak, kene induce. baby berat berapa skrg?

sma la sis..sy gdm on ubt dan insulin kene bsalin awl 37week..23/8 nie msuk wad..doakan sy ye 🙂🙂🙂

Gdm diet control boleh ikut due. Klu gdm ubat/insulin biasanya pd 38w.

Gdm on control ke? Alhamdulillah, saya bersalin week 38 dan normal, tanpa sebarang komplikasi pada baby.

Kalau tak salah if on ubat kena bersalin 38W, kalau on diet boleh ikut due.

36weeks dh besr tue .. sy masa ank pertma berslin 36weeks juga .. ok je bby

Sy berat bby ok cuma,air ketuban byk...6/9 bru jumpa doc..

mungkin la kot.. doc bgtau xboleh bersalin lebih pd due..