Ungkapan Pertama Selepas Bersalin

Haa, sebelum tidur tu jom jawab soalan Min dulu hehehe! Masih ingat tak ungkapan pertama yang anda ucapkan sebaik sahaja selamat bersalin?

Ungkapan Pertama Selepas Bersalin
52 Các câu trả lời

September 2020, Dengar suara baby.. Sy menngis & ucap Allahu akhbar! Alhamdulillah allah mudahkan saya bersalin. 4 hari bertarung untuk bersalin normal. Induce 9/9. Esoknya 10/9, Pukul 1 tghri lebih2 saya kena tolak Labour room. Family care & doktor check kondisi baby. Ada masalah ckit. Dengar doktor bincang & suami.. Then suami masuk, bgtaw saya perlu bersalin czer [ emergency czer]. Kena tolak dlm bilik bedah, syukur doktor anesth yg incharge pembedahan saya adlh junior saya sendiri time studi. Doktor yg incharge bedah pulak kawan suami. Allah mudahkan semuanya.. Alhamdulillah ala kulli nikmah♥️

"𝕒𝕟𝕒𝕜 𝕤𝕪 𝕝𝕒𝕜𝕚 𝕜𝕖 𝕡𝕞𝕡𝕟...? " 𝕤𝕓𝕓 𝕞𝕒𝕤𝕖 𝕡𝕣𝕖𝕘𝕟𝕒𝕟𝕥 𝕕𝕠𝕔𝕥𝕠𝕣 𝕒𝕤𝕚𝕜 𝕔𝕜𝕡 𝕩𝕛𝕖𝕝𝕒𝕤.. 😁

Bersyukur atas sgalanya, bisik sya dlm hti, nurse tnya cuba teka boy ke girl, sya mampu geleng je sbb terlalu lemah, tpi sya teka jga bby boy, nurse tu trus letak atas dada☺️☺️

Nurse tunjuk jantina anak... letak anak atas dada... 1st word yg keluar... "anak mama" masa meneran, xde perkataan lain selain "Allahuakbar"...

keluar kepala dia . terus cakap alhamdulillah muka bapak sangat 🤣 senyum lebar pastu ucap terima kasih ya allah mudahkan semua .

Tahun 2020 bulan julai.. " anak saya laki ke ppuan nurse"? 🤣 Ko cam takde ayat lain nk tanye.. Kua2 perut terus tanye laki ke ppuan🤣

3y trước

𝕤𝕒𝕞𝕖! 𝕤𝕪 𝕡𝕠𝕟 𝕥𝕒𝕟𝕪𝕖 𝕤𝕠𝕒𝕝𝕒𝕟 𝕔𝕞𝕥𝕦.. 🤣

ALLAHUAKBAR 😭 ya Allah tak sangka da jadii seorg ibu , syukur sgt² dpermudahkan dan dua² selamat berjuang (dlm hati)

"allahuakbar, alhamdulillah" then sy xhenti2 ucap terima kasih kt smua nurse & doc yg bntu bg semangat time tgh meneran

nurse angkt baby nd tnya "anak awak boy ke girl ni?" so perkataan pertama saya "girl" 😂

doktor letak anak atas perut..terus..Allahu Akbar... bekali2 d mulot..takdk bnda lain dah