Adik ipar busy body

Hi guys 😅 Nak luah sikit.. skrg anak dah 1 bln lebih… anak pon tgh growth spurt.. mmg mcm2 kerenah 🤣 mmg perlu kesabaran yg tinggi.. tp tu lah sometimes kita as ibu pon ada limit kan? Saya tinggal dgn family mertua sbb ikut suami.. Tak tau nak cakap pasal adik ipar ni.. dia ni ikut mood klau buat kerja.. bila dia takda mood habis lah org kat rmh kena 😌 ada haritu tgh dodoikan anak yg bunyi “pokpok” agak kuat sampai adik ipar tu dgr 😌 bunyi pampers je pon ya allah 😭 terus dia mengadu kat mak dia 🤣 then kena soal lah dgn MIL saya tu.. alahai adik ipar ni blm kawen lagi.. geram lak busy body mcm mana saya jaga anak 🙁 nanti dia akan rasa mcm mana jd ibu.. huhu bnyk benda saya buat mesti ada salah dimata adik ipar saya tu 🤣 huhu sabar je lah.. saja nak meluah 🤣 nasib lah laki saya ni bnyk cover saya 🥹 klau tak.. boleh mental hari2 hadap 😌

6 Các câu trả lời

berapa umur adik ipar tu ? saya pun ada je adik ipar yg masih skolah menengah , haha biasalah dia pun beragam juga prngai nya tu kdg ok kdg tk ok pernah dduk skli ngn mertua selama beberapa bulan.. ada jugak bnda2 yg adk ipar buat yg buatkan saya tk suka/selesa tapi sy tk simpan dlm hati la just anggap dia masih mentah lagi .. kalau husb sis byk cover sis Alhamdulillah la ok la at least tk stress sgt ye.. sabar je , kalau tknk kena judge cara jaga ank dpn org luar atau mertua sis layankan je cara dorg dpn dorg , tp kalau time sndiri2 tu kita ikutlah cara kita

5mo trước

Dalam 21 thn gitu 😅 tapi anak bongsu lah.. sbb tu perangai gitu.. tu lah bila kita2 je jaga anak.. tenang betul.. bila ada org lain tu payah lah mmg kena judge 🤣 sabar je lah.. harap bertahan lah huhu

bosan kan..tiap masa ada je crita ttg mil dgn ipar2 duai ni...kdg tk fhm lah..mlut dorg mmg tkbole diam ke eh😂sikit2 nk kacau mnntu pmpuan..heran kdg...sbb ni la sy mmg awl2 pesan kt hsband..jgn sskli ajak tgal sbumbung dgn mil..kalau nk tgal sgt pergi la duduk sndri..sy dgn anak2 dok tmpt lain...sbr la sis..baik pindah je..jgn bg tekanan pd diri sndri...sian sis...

kita "singgah" kat telinga dia awk. dia pun blh kata memekak je nak hidup aman sikit pun tkleh. sbb tu kita yg kena keluar cari rumah duduk sendiri. kalau tu rumah kita yes kita ada hak utk bersuara kata dia busy body semua.

5mo trước

insyaallah nnti jumpa.. sy pun dulu dr awal kawin duk dgn FIL, masatu husband wfh, cari2 rumah tk jumpa jgk. hujung2 pregnancy baru jumpa, @35w pergi tgk rumah2 kt KL dr JB, gigih demi nk duk sendiri 😆. masa tu servey rumah online je kat fb kat mudah, susun jadual 3 4 buah rumah sehari pergi tgk. 3hari jgk stay hotel. last2 jumpa.. ni dah 2y duk rumah ni, now tgh cari rumah lain yg lebih sesuai dgn anak yg tgh membesar ni.. insyaallah kita ada rezeki jumpa rumah elok utk family kita. sementara tuu sabar aje la💪🏻🫂

MIL pun satu. Benda macam tu pun nak kena soal ke 😒 adui. Cepat2 keluar dari rumah tu. Betul lah org kata duduk rumah sendiri lagi bagus huhu

Dah boleh slow2 plan keluar dari rumah. Dgn budak umur sebulan pun dia nk gaduh. Belum lagi kalau anak tu dah besar sikit banyak kerenah

5mo trước

Aamin moga sis suami isteri dimudahkan urusan & dimurahkan rezeki sampai dpt duduk rumah sendiri. Selagi kita menumpang ni mmg kena bersabar, kdg org tak paham lagi2 budak. Yg dia tau tu rumah dia & org lain kena follow dia. Sifat timbang rasa tu masih nipis sbb kurang pendedahan la kot. Nanti dia dah jadi mak tu paham lah dia 😂

bole bla dr umah tu..

5mo trước

Yess mmg nak bla gak 🤭 doakan dipermudahkan urusan 🥹🤲🏼