Miscarriage On 6th Week

Hi guys. Could you please list down what i CANT eat along my pantang day ?

12 Các câu trả lời

dear,boleh cuba sup ayam dgn halia...masak rebus x pyh letak minyak..just chicken and ginger...jgn kena angin atau kipas,sllu pki stokin n mndi guna air herba..

5y trước

sbb my mom masak ini sj selama sy berpantang...n mandian herba osoo cuz my mum jnis yg suka dgn herba...

Bertungku pun bagus sis. Sy lepas gugur perut kembung mcm ngndung 4 bulan. Lambat sapu minyak panas. Lepas tu terus mak suruh pakai bengkung, berurut, bertungku.

5y trước

Mungkin la sis. Sebab sy mengurut pun makcik tu urut dengan batu panas. Lepas bertungku lancar je darah ketul2 keluar.

Sentiasa pakai socks, letak mnyk angin dkt kaki, mandi air suam, jgn minum air sejuk, buah2 or sayur yg berunsur sejuk nanti perut cpt bloated..

elakkan Makanan yang sejuk. satu lagi sis kna bpantang mcm org lain lahir kan anak nnt kna meroyan Angin atau urat

Pantangbmcm org pantang biasa cuma singkat sikit, dlm 2 minggu. Jgn angkat benda berat2, berurut, mkn pun jaga mcm org pantang biasa.

5y trước

Teringat kat burger 🤣 ya Allah 😂😂😂menduga betul

3thn lepas saya gugur,pantang pun mcm org lepas bersalin...44hari..mkn ayam bakar,syur sawi.ikan bakar

5y trước

Awak gugur masa tu berapa minggu pregnant?

a lot.. ha ha.. pantang gugur orang kata lg susah dari bersalin. 1 elakkan food yg tinggi histamin.

5y trước

6 minggu pantang sebulan je..

Banyakkan rehat.. Berurut mcm org baru lepas bersalin. Pantang pn cam org baru pas bersalin..

5y trước

Thank you sis 😘

Bnyk kn rht.. Elakkn mkn mknan sejuk.. Bnykkn mnum sup. Lg bgus sup ayam kg..

Kalau cuci kena jaga pantang if tak makan macam biasa pun boleh.