30 weeks to day..

Gula tinggi.. 9.4..???

9 Các câu trả lời

saya time preggy pun gula tinggi. kena admit awal dari tarikh sebab takut baby beso sangat katanyo. kluar kecik je pun. saya bagi tips lah sis, 3jam before sis ambik drah tu kan, jangan makan apa2 dluu. after ambik hah makan lah puas2. after that 3jam mau ambik drah balik, stop makan. mnum air suam jer. saya buat cara nie, suami yg ajar. bkesan jugak. steady jer bacaan nya. tapi still kena admit awal jugak.

Sy smlm bru cek BSP... So far slma ni sy xpnah lagi smpai ke thap mcm tu... Sbb nurse kat sini... Bg cdgan... Time nk kena cek tu... Mkn cover2... Mkn roti whoeml tu.... Ha lpas pkul 9 mlm tu.... Nk mkn ap pon xksh lah.... Jnji pgrakan bby tu kira.... Nk cntrol sgt pon xbole... Bole buat pitam...

Ikut nasihat pegawai pemakanan,sis. Nanti doktor bagi on insulin kalau masih tinggi.

Jage kesihatan sis...x lame dh tu nk jumpe baby... 🤗🤗🤗

Kurangkan mkn nasi dan makanan bergula 😉

Elak mkn malam sis.....

Amalkn sup lobk putih

Take care!!

Take care