gdm... mcm mna nk trun kn paras gula cara tradisional..gdm on ubat

gdm on ubat

2 Các câu trả lời

kalau sy control jenis makanan yg ambil.. walaupun dah makan ubat, kadang tertinggi jugak bacaan gula masa cucuk jari check glucose.. faktornya sebab byk makanan yg tinggi glucose walaupun xmanis.. cth macam makanan yg karbo2

Jaga makan (makan kerap tapi kuantiti sikit), exercise, kurangkan gula dan makanan berminyak, elak snek tidak sihat.