ibu² ada masalah macam saya x,xlama lg dh nk beranak..gatal di kemaluan dan tinggal kan parut , malu

Gatal dan parut

1 Trả lời

Tu nama nya stretch mark, normal sangat. Masa saya pregnant, saya tak kisah garu je hahaha. Lepas tu pakai lotion. Tapi bila dah beranak ni memang akan tinggalkan parut. Tapi awak jangan sedih tau. Parut ni parut yang membuktikan awak adalah seorang wanita yang kuat dan berani. Awak mengandung 9 bulan, parut awak tu tanda kekuatan awak bertarung nyawa untuk bawa nyawa lain ke dunia. Don’t worry ok sis? Kalau malu dan segan juga, pakai lotion. InsyaAllah akan berkurangan. Tak hilang, tu susah sikit. Nak hilang terus memang kena buat laser treatment. Tu paling menjadi. Treatment lain hanya kurangkan kesan sahaja bukan hilang terus