folic acid bagus ka semasa hamil makan

26 Các câu trả lời

baby ...saya belum lahir....lgi sepatutnya due date saya hari ini..nk tanya semua prnah ke doktor bagi seminggu kalau bby belum lahir..sebab ini first bby saya....

Folic acid perlu mkan utk elakkan spina bifida (kecacatan tulang belakang baby). Sebelum preggy pun elok mkan bagi persediaan rahim utk pregnant.

Nurse pesan kt saya dulu dulu. Jgn pernah lupa mkn folic acid sbb ubat tu bantu untuk pertumbuhan sistem saraf bayi.

Bagus untuk elak neural tube defect pada baby. Lepas bersalin pun sy makan lg habis kan stok yg ada

Saya rasa memang kena makan. Kalau boleh nk plan dapat baby kena makan folic asid 3 bulan awal.

doc dah pesan kan. folid acid tak boleh tinggal sbb tu bagus untuk dev baby.

Bagus utk dimakan sebelum mgandung, semasa mengandung dan selepas mgandung

ya folic acid sangat bagus utk membantu pembentukan tulang baby

Kalau boleh amalkn acid folik tu smpai nk branak makn taw

memang perlu makan masa hamil utk pembentukan tulang bayi