Hi moms, nak tanya, di sini ada tak moms yg ada vaginismus bersalin normal? Boleh share experience?

12 Các câu trả lời

Tak pernah bersalin lagi. Now 14w pregnant. Last week doktor inform maybe kena bersalin czer sbb vaginismus. 3 hari down fikir psl czer. Tapi bila fikir balik, takpelah mana mana pun asalkan baby and mommy sihat dan selamat. Nak apa lagi kan.. now tgh ongoing kaunseling jumpa psychiatrist to fix vaginismus. Sedih tak terkata sbb i rasa i cant fulfil my duty as wife, penuhi nafsu suami. I ada vaginismus sebab pernah kena rape, the trauma cause this problem. Baru kahwin last year and baru tahu ada vaginismus sbb takut dan pedih sangat masa bersama dgn suami. Semoga Allah gantikan rasa sedih, sakit ni dengan anak yg soleh solehah. Amin

9mo trước

sissss .. macam mana bersalin normal ke ?? vaginismus ..

sy kena jahit smpai lubang bontot. skrg ank dh nk msuk 3 bulan sy still xleh nk brsme sbb takut n trauma . sbb stiap kali nk kncg berak sy rse skit lg kt tmpt jahit. tp suami sy fhm. tp tulah sedih jgk sbb xdpt layan dia tp kalau fkr psl jhit trus rse tskut smpai skrg.. dhla jahit bnyk lubg tu jd kecik gile . nk brsme pun risau🥲

2y trước

spnjg pregnant . dlm 1 ataupun 2 kali je ssbb trimster pttama sy alahan dgn suami. trimster kedua 2 kali je on . msuk trimster ke 3 dh xleh nk brsme and sy rse xnk brsme xthu kenapa..plus tiap kali brsme msti rse skit and pedih..kdg2 trpkse pakai pelincir ..tp pakai pelincir pun skit jgk . ble dh brslin ni nk brsme rse takut je yg ade.

sy sampai skrg belum bersama. luka sy lambat baik, and ada gap. anak dah 4 bulan dan luka tu baru nak elok. suami setakat ni masih faham, cuma sy ganti dengan layanan cara lain je la 😂

2y trước

Sama dgn sy takutt. Dan sy masih trauma sy pun layan suami cara lain janji dia puas

sis. minta tips ketika seluk. saya pon vaginismus. lg sebulan due date. mohon ajar sis. saya tkod ni😅

8mo trước

sis dh bersalin tak? saya pon vaginismusni. tgh tggu hari

sis bersalin okay tak?saya vaginismus. tggu hari juga nak bersalijn

semoga dipermudah urusan puan utk bersalin nanti ya. aamiin yra

Saya vaginismus, now dah 13 weeks pregnant. Nak tahu jugak 😅

11mo trước

terima kasih sis positif. saya pon risau btul ni. lagi berapa bulan je nk bersalin. tpi saya dh set dlm fikiran . tk kesah normal ke ceaser. hadap je laa😂

vaginismus? 1st time dengar. maaf, apa tu?

2y trước

thank u awak. info sgt berguna❤️. nanti sy search dr aishah

Nak tahu jugak ni#keep sharing

saya xpernah alami