Hai, sy nak tanya weeks berapa ye paling sesuai utk ultrasound baby.. terima kasih

8 Các câu trả lời

1st ultrasound boleh buat 6w. Ada setengah orang cakap terlalu awal tapi 6w atleast dah boleh nampak kantung. Dan tujuan utama scan awal untuk tau sama ada kandungan dalam / luar rahim 😊

Usually 10 weeks ke atas. 10 weeks tu dah ada heartbeat and insya Allah nampak kantung

8 minggu ke atas. Tapi kalau tak sabar 7 minggu insyaallah dh boleh dgr heartbeat baby

2y trước

saya scan masa 6 minggu dah nampak baby, jantung dah berdegup cuma masa doktor try nk dengar heartbeat masih belum boleh dengar

saya masa 6w nampak dah baby, jantung pun dah berdegup cuma belum boleh dengar

Untuk first time scan ke?

1y trước

6week ke atas

10w keatas

8w keatas

20week