Hi momies, saya termakan separuh pineapple bar yg jual di kedai Harold’s. Ada risiko ke🥹

8 Các câu trả lời

takpe sis .. sebab pakar dah Bagitau, makan nenas nie tak bagi kesan keguguran pun. nenas Bukan penyebab keguguran. Boleh makan tinggi khasiat jugak. cuma, makan tu berpada².. nenas nie kalau Lebih makan, boleh jadi punca keracunan makanan macam sakit perut gitu sebab Perut ibu hamil kan sensitive .. itu je ..

klo setahu sy lh n ni pn org yg ckp... Katanya x gugur klo buah nanas tu dh msk... melainkan nanas tu nanas muda... ktanya gtu lah... sy mkn jgk nanas tp yg dh masak n bila baby dh bsr ni jer berani makan... msa first trimester mmg x brni jgk 😅

saya dari first trimester makan nenas fresh. ni pun baru lunch tadi makan acar mentah. kalau tak ada simptom lain dari biasa dalam ni inshaAllah badan sis mcm kebanyakan orang lain, okay dengan nenas.

Tgh pregnant ke? Tak beri kesan apa2 pn. Dlu sy pernah tnya doctor, doctor gelak je dkt sy. Doctor ckp mkn/mnum nenas x buat gugur ke apa pn.

sy 4 bulan xtahu preggy sis sy makan durian nenas betik cempedak mkn ubat lagi alhamdulilah ok sis .skg baby sy dah nak masuk 6 bulan

ada doktor bagitahu, nenas blh dimakan semasa pregnant. tiada masalah

selamat dimakan sis..dont worry

risiko mcm apa tu