Salam mnta bantuan...

Baby 6bulan tak nak makan😭bila suap makanan dy xnk telan mcm geli...try tkr2 menu pn sme jgk..ape nk buat ye#firstmom #bantusharing

7 Các câu trả lời

bby 6 bulan awal2 makan 2, 3 sudu pon dah ok. sebab bawah 1 tahun masih fasa pengenalan makanan. susu ibu/formula masih makanan utama bby. 1. gapkan masa sesi menyusu dengan sesi makan bby. lepas makan, bby masih lapar topup bagi minum susu. 2. campur sedikit susu ibu/formula dalam makanan waktu awal2 nak bagi makan bby. tukar kepekatan/texture makanan selari dengan umur bby. 3. buka buku checkup kkia anak. ada panduan makanan bby. 4. follow group fb happy babyfood malaysia utk tips pemakanan & resepi makanan bby. semoga membantu.

sama la anak saya xmau mkn ..buat buboq pon xmkn..tukaq menu xmkn..kdang stress jgk pening dh mcm2 masak..dia suka tokak bnda keras2 ..bila bgi mkann dia xmau..bgi mainan smua nk tokak..jdi saya beli biskut bby milna tu perisa ori..bncoh dia xmkn sbb tekture dia mcm buboq tetap xmau mkn..bgi biskut tu dia gigit2 mkn jgk la dri xmkn lgsong😆

2y trước

owh phm2 boley try nnt bg biskut

sebab tekstur ngan rasa. anak saya masa bagi bubur nasi mix carrot/pakchoy/labu/ikan bilis semua dia okay. masa saya try mox bayam, muka punya wekkk wekkk siap buat bunyi pastu kemam mulut rapat² taknak. 😂

takpe mommy. baby takes time untuk makan. yang penting baby kerap susu. boleh follow ig ni banyak share info pemakanan baby https://www.instagram.com/p/CkXHzneJiEC/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

2y trước

thankz share

baby ambik masa nk terima mknn. mcm baby sy jugak masa dia mula² mkn dia tolak. lepas seminggu bru dia mkn apa yg sy suap. tu pun depend apa jenis mknn yg dia dpt

2y trước

sye pn bg dy mkn time 5bln 15ari tp pnerimaan mcm tu..mcm geli mkanan kne lidah

Awal2 mmg camtu.. selalu suapkan anak walaupun dia tak suka sbb baru nak kenal makanan kan. Nanti dia dah ok lepas sebulan 2

Sama anak saya pun mcmtu mcm geli masuk mulut mcm nak muntah dia buat kan kdg saya risau

2y trước

kn..kdg isau tkot xckop nutrisi ke..lpz mkn bg susu elok je plak