Hi mummies, okay ke kalau nak buat scan kandungan yg berusia 6w? Atau masih terlalu awal ya?

2 Các câu trả lời

boleh je nak scan. tp make sure klinik tu ade offer servis TVS. sbb mostly 4-6w mmg selalu x nmpk kalau scan perut. kite paham kadang2 mak2 ni jenis x sabar mcm saya. hihi. awal2 scan ni ni make sure kantung dlm rahim dh bukan di luar rahim. kalau tak nampak pon xpa sbb ramai je yg scan x nampak. just monitor badan kite. ade bleeding ke? perut cramp sgt2 ke? cepat2 pg hospital.

Jika ada bajet, boleh je.. Jika nak tunggu ada heartbeat semua 10 ke 12 minggu ke atas. Itu pun bergantung kepada tumbesaran janin