Salam ibu2 semua nak Tanya usia kandungan berapa bulan tak boleh berhubungn bersama suami?

2 Các câu trả lời

Dari awal pregnancy boleh je nak bersama, cuma orang selalu tak galakkan dgn alasan "kandungan masih fragile, takut keguguran." Sebab tu orang akan suggest masuk 2nd trimester baru blh bersama semula. Boleh try and error dgn suami, cari position yang mcm selamat dan tk terlalu ganas.

Boleh je bila2 nak bersama sepanjang pregnant tu. unless pregnancy ada complication and doktor suruh rehat pelvik aktiviti, hah jgn la bersama time tu. Atau kalau2 ada bleeding elak la dulu bersama