Bayi muntah terlalu banyak normal ke ? 🥺

3 Các câu trả lời

Baby saya pun sama jugak. Baru 2 bulan. Bulan ni 4 kali dia muntah memancut. Risau sangat. Pi doc, Doc cakap normal sebab organ dia tak mature lagi and baby muntah due to reflux and sebab baby over feed. And dia tanya baby berak tak, if tak berak, tu pun reason dia muntah banyak. Kalau awak risau, bawak jumpa doc dengar opinion doc.

cuba msa dia mnm susu tu bg slow2,,kdg sbb dia mnm laju cngt blh jd punca dia muntah susu bnyk..atau blh jd dia trlmpau knyg. n monitor berat bdn dia,klau naik elok normal jer,..

tak