Bolehkah bayi usia 5 bulan 16 Hari diberikan air putih sedikit?

11 Các câu trả lời

xelok,xboleh dan elakkan beri selain susu ibu kalau bawah 6m...tpi kalau sebab2 tertentu yg nurse dan doctor sendiri kata boleh tu xpe tpi moatly sebab special kes jer...tpi kalau Kita saja2 nk bagi at rumah tu...the Big No3...xboleh

ank sy bru je 1 bln lbh skrg..mil sll bebel sbb x bgi mnum air biasa..sy buat bodoh je.tu ank sy.sy tau apa yg baik tuk ank jga.tp xda la sampai menjawab mil.diam2 je

buah pinggang baby x sesuai utk menerima air yg berlebihan. sebaik nye teruskan dgn susu ibu/formula smpai umur 6m.

Tak boleh. Sbb air ksong xde khasiat utk bayi. Cuma nti garam berlebihan dlm bdn bby boleh jadi sawan

pegi klinik nurse sllu ckp baby tak blh mnum air msk mlainkn susu ibu

xboleh lagi. bagi susu badan je, siap banyak khasiat lagi utk baby

Xleh,brpe hr je lagi nk msuk 6m ,sabaq sikit😂

x blh.. susu bdn sahaja

tak boleh.

tak boleh