Nak tnya ada tak ibu hami yg sma mcm sya hb rendah ?bole tolong share apa yg perlu d makan ?

2 Các câu trả lời

Sye pregnt 14week.. dah 2x check up kk.. hb sye 1st 13.2 2nd 14.1.. sye msok 2 blan mmg hilang selera mkn.. sayur tak mkn langsung..saye amal kn susu calla (strawberry) kat tiktok..walaupon kne pakse minum.. (sbb manis😅😅sye tk suke mnis2)demi bby.. sye telan kn jgk..hb cantik kencing manis pon tak de.. alhamdulillah.. try laa wak..😊😊😊 mne tahu serasi👍👍

- No caffeine at all! Nak ambil kafein juga pastikan 2 jam sebelum atau 2 jam selepas pengambilan ubat iron. - Ubat kena makan on time. Jangan skip - Diet seharian perlu ada protein (ayam, telur, ikan, daging), sayuran hijau (bayam, sawi, brokoli), buah (delima, jambu batu), kekacang (walnut, almond, cashew nut), minum susu/ yogurt. Itu sahaja😊

1y trước

Okk siss thankyouu sharingnyaa 🥰