Hai ibu ibu mengandung, macam mana persediaan ibu untuk menyambut puasa ni boleh share sini tak?

2 Các câu trả lời

Saya dah 26w+, seblum nk puasa, saya dah try puasa dulu. Alhamdullilah okey, saya Alahmdullilah tak sngkut GDm, so sahur saya makan, jnji ada nasi, ayam n syur. amik kurma dgn buah naga. Kalau sempat sya minum susu kotak sahur tu. Alhamdullilah okey semuanyaa, lagi pun sya tak kerja, ddk di rmh, bila puasa, sya cuma tidur, lps tu buat aktiviti ringan sja. Tapi kalau pening, mual mengigil, saya buka, risau kandungan dan diri.

sy tak pregnant tahun ni, tapi sy pregnant tahun lepas time puasa. before puasa yeye beli oat, kurma, susu nak makan time sahur. last last takleh puasa 🤣. awal awal tu tiap kali lepas buka je, terus muntah muntah mungkin masuk angin. husb kata takyah puasa, kesian baby nanti.