nafas baby berbunyi ketika menyusu

#firstbaby #ingintahu # adakah normal bayi gelojoh & minum susu berbunyi. doctor kata normal tp bunyi nye agak merisaukan saya.. adakah method lain bg baby minum dgn tenang?

2 Các câu trả lời

Kalau puan risau, rekod bunyi tu semasa baby tgh menyusu. Kadang bila kita bagitau doktor je tapi tak ada bukti, doktor kan ckp normal. Rujuk ke ENT. Kalau perlu, diorang akan buat scope tekak utk tgk kalau ada masalah kat saluran tekak dia sebab ada sesetengah baby memang ada yg ada masalah kat saluran tekak dia dari lahir. Sy tau sebab anak sy masa umur sebulan dah buat laryngoscope

samalah dengan anak sye.. kadang2 berbunyi klu dia minum terlampau haus dan minum dgn laju..