Barang yang perlu untuk mummy bawa ke hospital ape..?? im first mom mummy...🥺

6 Các câu trả lời

pengalaman saya bersalin normal di HTA KL 21/9/23 dan discharge 22/9/23 haritu hnya perlu bwa : -maternity pads (ikut suka nk pad or jenis seluar) -disposable panties (senang terus buang xyh nk basuh2) -baju keluar ward 1pasang -baju dduk ward 1 pasang klu nk mandi (kain batik,baju,cardigan/sweater) -stokin 1pasang ckup -bra (ikut nk pkai yg biasa boleh yg bf punya pon boleh) saya pkai biasa je -charger fon penting ni oii haha -air botol (boleh refill dkt ward) -baju discharge baby 1 pasang (dkt hosp pkai baju hosp) -bedung 1 -mitten booties 1 pasang -pampers 10keping -baby wipes (penting) -toiletries ibu kalau nk mandi

11mo trước

tq mumies❤️

saya bersalin hospital selayang dulu. baju2 etc ramai dah suggest. yg lain saya nak add on, > sweater/cardigan kalau awak jenis tak tahan sejuk. > selipar yang flat dan kalis air, mudah untuk ke tandas. > thermos air panas. nanti ada nurse dtg offer nak isikan air panas. senang nak bancuh air dekat katil je. kalau tak, awak boleh je gi ambil sendiri, tapi kena jalan jauh sikit. > mug & sudu untuk bancuh air. > telekung &sejadah kecil untuk solat sebelum bersalin. > tudung sarung untuk pakai sepanjang di wad & semasa bersalin. > kurma/energy booster ringan2.

mummy pad x kisah brand apa janji selesa / maternity pad (better yg sarung punya cm brand kotek), nursing bra, baju sepasang utk discharge, spender pakai buang (terpulang), stokin, alat mandian, makanan dan air mineral, powerbank, buku pink, tuala, minyak urut or minyak angin baby baju baby 3 pasang, pampers 15 keping, kain bedung 3 helai (lebih pun xpe), tisu basah.

ibu: 1. pad (Sy prefer yg jenis underwear. senang) 2. nursing bra 3. baju sepasang (utk balik rumah) 4. makanan & air mineral 5. stokin 6. toiletries baby: 1. pampers (15 keping) 2. baju (3 pasang) 3. kain bedung (3 4 helai) 4. wet tissue

11mo trước

Betol.. xckup leh mtk hby bwk lagi 🤭

hi awak, list brg ada sesetengah bergantung kpd kondisi ibu dan baby. Ni apa yg sy senaraikan slps bersalin anak pertama. Ni persiapan sy buat utk anak kedua (sekarang) jgn lupa air dan minuman skali ❤️

11mo trước

plastik utk letak baju kotor. pen marker utk catat tarikh kat milk storage

Bju ibu sepasang tuk blik umah, pad, stokin, mnyak, towel.buku pink n ic Baju baby kurang2 3hari, kain besung, pampers, wet tissue.. Bawak yg basic.. jgn bwk sealmari🤣