Loya almost 24h. Time tido je tak loya. Nasik mmg xlalu terus. Lapar tp xtahu nk makan apa.. selalunya ibu2 buat apa ya?

0 Các câu trả lời

Minum air masak/mineral sejuk. Sedikit tp kerap. Simpan stok buah dlm peti sejuk. Pagi bangun tido mulut pahit dan loya sgt, saya akan cuba makan epal. Mkn sedikit sedikit takpe tp jgn biarkan perut kosong. Saya baru masuk 14week ni baru lega sikit loya dan muntah. Kalau tak sebelum ni pun loya sepanjang masa. Kalau boleh time ni toksah kerja dan banyak berehat sbb nak menahan muntah dan loya tu pun dah memenatkan. Yang paling penting sekali suami atau org keliling kena ada dgn kita untuk bantu kita ambik buah atau air. Sbb kalau dah loya tu nak bangkit ambik air pun tak larat. Selebihnya bersabarlah. Nak nangis pun takpe sekali sekala 😭 Semoga bersabar dan melalui perjalanan pregnancy yang selamat.