Adakah normal bila sy x mampu untuk berpuasa dalam trimester pertama..sy pregnant ank pertama

7 Các câu trả lời

Normal. Jangan paksa diri sampai mudharat pada diri & anak dalam kandungan. Puasa ada rukhsah, boleh diganti/bayar fidyah puan. Semoga dipermudahkan urusan❤️

trimester pertama tidak digalakan puasa sebenarnya . anak tu baru lagi jd mmg perlukn makanan yg cukup nutrition yg cukup . boleh refer kt hospital

saya 4 bulan cuba nk berpuasa tp gagal tak mampu nak bertahan. Orang cakap puasa boleh ganti, nyawa tidak boleh diganti.

4y trước

sme sye pun 4 bulan jgk tpi xleh than rasa lpar tu ase nk pengsan j...so sye x berpuasa tkut jd ppe pda baby. ...

normal awal mengandung rasa lapar memang tak boleh kawal lg baby pun harus bnyak2 ckup gizi

jgn puasa lg bhaya baby sbb baru lg..sya try puasa 2 hri ok tp hr ke 3 rasa pedih perut dh

4y trước

pedih sgt2 bukala jgn pksa..Saya kejap2 ja..dh 3 bln lbih

xdigalak kn pd yg awal kehamilan

normal