sakit contraction tu mcm mna ??

first time preggy.. 35w+.. rsa mcm snggugut ke? atau rsa nk berak? ke mcm mna eh😂

27 Các câu trả lời

Period pain 800 kali ganda!🤣 Pinggang rasa mcm kena langgar lori😂 Rasa nak terberak tu bila baby semakin turun masuk laluan. Awak ada masa lg ni, try baca hypnobirthing. Sy buat masa bersalin anak no.2 12 tahun lalu, Alhamdulillah menjadi. Cuba ok!😚😉

masa 1cm 5cm rasa senggugut sikit2 tp sakit kat tulang, blh solat lg blh pgg fon lg , sakit lepas doktor pecahkan ketuban pukul 7.15pm mlm tu sakit dia macam badan nak terkoyak.. sakit teramat2 sampai bersalin 11pm baby keluar alhamdulillah tamat ujian

sakit die . . sakit perot nl cherry berry tuu campor gastrikk .serentak . . haaaaaa gituhhhh .horror ckit . tp rileksss jeee . klo sakit maiii tarikk napas laju2 . . ia akan berlalu dgn tenang . . tp percaya lahhh . sakit beranak itu sakit 😅

Pengalaman sy bersalin anak first, pkl 4 subuh nurse dh tolak masuk labour room.. masa ni dah mula rasa sakit belakang, pkl 9.37 pagi lahirlah anak sulung saya.. 5jam lebih menahan sakit belakang.. sakit sangat² mcm nak berubah jadi hulk 😂

Masa beranak je rs nak berak, masa tgh contraction rs macam nak habis nyawa dah setiap kali contraction dtg. Dia datangggg cengkammmm rahim pastu slow² pergi, datang dan pergi, berulang² kali berjam2 sampai beranak 😅

hehehehe beranak mana ada tak sakit sis 😊 😃 tapi ianya pengalaman yg dilalui setiap ibu berlainan rase sakitnye..sis doa banyak2 supaya dipermudahkan. Saya pun doakan sis punya urusan dipermudahkan ya . amin. ...

Contraction ni lain org, lain rasa dia. For me mmg rasa nk terberak yg teramat sgt. Bayangkan dh sakit gila nk berak ni tapi kena tahan sampai rasa nk patah pinggang. Ha gitulah 😅

sakit dia dtg sekejap2 and sakt dia lbih lagi dari period pain tu sis...taktau nak ckp mcm mana. boleh bgegar katil kalau contraction dh dtg🤭 sy bru bersalin 5/10 first bby

rasa sembelit nak berak. kalau saya lah. contraction tak sesakit yg digambarkan. sbb sy time tu tgh mkn nasi kandar. tiba2 perut memulas 5min sekali. nasib tak g toilet 😂

Mula mula sakit mcm snggugut sikit, lepas tu sakit mcm nak pengsan. Rasa berak tu hanya masa nak meneran kat labour room.

12mo trước

Yee betul😭