sakit contraction

nk tnya rasa sakit contraction mcm mna..maksud saya ciri ii..maaf saya first preggy

9 Các câu trả lời

saya masa nk bersalin...contraction dtg setiap 5 minit...pastu tolak g labour bukaan baru 3cm..rasa mcm nk terberak...selang 5 minit rasa terberak...pastu terus rasa mcm ada yg nk keluar sakit dia mcm sembelit..pastu panggil nurse check bukaam dah 8cm...pastu makin lama makin kerap rasa nk berak tu...panggil nurse terus nk teran...lepas baby keluar rasa Lega gila...tp tips dia satu ja kena nafas dr hidung hebus ke mulut...penafasan paling penting...kena relax Dan control nafas ..itu tips saya untuk lawan sakit masa contraction tu.. satu lagi tips amalkan zikir laillahaila antaa subhanakaa inni kuntuminazalimin ..mmg mudah sangat proses bersalin tu

5mo trước

dh bersalin legaaaa hilang habis 'sembelit' td, esok2 dtg sembelit yg betul2 plk 🤣

pernah rasa sengugut tak. sakit lagi dr sengugut. sakit contraction ni makin lama makin kerap. selang masa makin lama makin dekat. awak nak duduk xkena, nak berdiri xkena, nak tido xkena. kira awak buat apa pon rasa xkena. awak akan rasa baby mengeras sekali. makin besar bukaan makin sakit. awak akan rasa mcm nak meneran ada benda nk push keluar. tapi semua ni bergantung pada level tolerance sakit awak. kalau jenis awak yg tahan sakit tinggi. awak xkan rasa contraction tu

5mo trước

betul awak. tak rasa sakit contraction tu

Dia macam senggugut pinggang ke punggung dia sakit lebih kurang cuma berganda sakit dia , datang dalam 5 minit mcmtu dtg balik pastu mula jdi x tentu arah , dari mula contraction dalam 4/10 kalau pecah ketuban tu skala dia dh macam 100/10 la depnd pada badan tahan atau tak , bila dah keluar fuhh lega time tu juga rasa nak makan sebab penat meneran 😆 tips sikit dalam LB bykkan zikir masa layan contraction zikir nabi yunus in shaa allah membantu juga 😄

susah nk describe rse sakit tu mcm mne.. btol mcm komen2 kt atas.. depend on daya tahan seseorang.. contraction nie yg pentg gap masa.. klu mkin kerap, Yes! tu la dia! masa awal2 nak bsalin, sye x rse sakit yg amat pun, cuma rsa x selesa kt perut.. sye check gap masa 7 min.. lps tu 5 min.. then sye tw tu contraction.. kt labour room, lps Dr pecahkn air ktuban, bru la rse sakit yg amat sgt.. sakit gle! rse nak tendang semua org.. time tu gap da seminit..

Sakit mcm ada belon dlm perut ditiup2 tp tak pecah. 🫠 mcm senggugut cuma beratus kali ganda sekali dgn sakit belakang pinggang. Sy tiap kali contraction mmg tak boleh jalan dh, tgn confirm shaking. 3 kali beranak, dh tau dh bila contraction start. Senggugut+sakit pinggang. Dia on off. Bila sakit mmg takleh jalan langsung, pastu dia ok tak rs apa. Lagi besar bukaan lagi sakit. Tp lepas baby keluar je zupp terus hilang mcm takde apa berlaku.

rse mcm segugut na period tu, kalau rse kerap sakit track mse kekerapan tu. bgntung bdn masing2 yg penting knl bdn sndiri ok . banyakkan mmbaca n ambil jln yg slmt. rse risau sakit xkena xsenang duduk pegi je klinik atau hospital. just play safe. ad bajet bole cek swasta dlu scan.

5mo trước

ye tangkap dr pinggang sampai ke buntut

Sakit teramat sakit, macam nak terberak meneran sembelit. Sy haritu contraction setiap 5 minit, setiap kali dtg sakit tu, sy meneran xtertahan. Nasib baik baby xterkeluar kat tempat yg x sepatutnya je

Omg gais, ramai ckp lenguh pinggang senggugut kan. Sekarang tengah rasa benda tu. 🫠🫠🫠🫠

Rasa senggugut lenguh2 pinggang.

5mo trước

ha ah tp rasa senggugut x ada sgt..pinggang yg kerap