Hamil Kantung Kosong??

Excited nk scan baby sebelum buka buku 12 weeks.. Tapi doc kata saya cuma hamil kantung kosong.. Kantung ada tapi baby takda.. Dlam 2 minggu lagi doc suruh refer hospital government sama ada perlu DNC atau tak.. Mohon doakan saya.. Seriously, kecewa yg sngt2 teruk.. Second baby lepas keguguran last year.. ?? Semoga ada keajaiban untk kami..

Hamil Kantung Kosong??
33 Các câu trả lời

Sy pernah mengalami situasi mcm sis...first scan 9week doc kata kantung sy kosong..maybe masih kecik so dea suruh sy dtg scan lg 2mnggu..kali kedua scan masih kosong walaupun 11week..doc sruh dtg lg 2mnggu scan balik tp dea dh bgtaw siap2 jgn letak hrpn tinggi..sy tahan sebak sy sampai balik rumah menangis sy sepanjang hari..esoknya sy bleeding then tros ke emergency.. 2 doc pakar turun scan dari bawah ckp kantung sy dh x cantik n baby mmg x jadi..dorang nk dnc tp sy mcm xnak..sy nk tunggu lg..tp ahli family sy paksa sy dnc jugak takut akan dtg memudaratkan rahim sy..jd sy redha jala..and now alhamdulillah sy dh pregnant semula after 3kali period..

4y trước

Doa yg baik2..fikir yg baik2..jgn stress sgt xbagus utk kandungan..yg penting awk kena yakin n jgn pernah give up ok 👍

Saya menangis depan dr bila dia kata kantung saya kosong minggu ke—8 (masa tu saya bleeding)doa banyak2, after darah stop saya terus berdoa dan scan sekali lagi minggu ke-12 di klinik yg lain pula..Alhamdulillah heartbeat baby ada.. (now saya dh 32weeks )Dr klinik lain tu inform...ada range utk heartbeat ada dlm kantung...xboleh simply conclude kantung kosong ...sb setiap org berbeza...yakin...Allah kan ada 🤗..Semoga dipermudahkan...Baca selalu >Rabbi la tazarni fardan wa anta khoirul warisin

4y trước

Yala.kena tabah😣

skrang dah week brapa? Saya dlu kantung kosong jgk mula2. Doctor pakar bgi tarikh tggu lagi 1 bulan utk scan semula. Alhamdulillah lepas tu bru nampak baby. Tu pon kecik lagi. Edd saya x correlate dgn date last period. Edd saya ikot scan. Saya jnis period x teratur, so actually saya ovulate lambat. Klu ikot last period dah 11 week but actually usia janin tu ikot scan baru 8weeks. Thats y awal2 scan tu kantung kosong xnampak janin lagi sbb dia masih kecik lagi. Sis scan lagi nnti ya. Moga ada rezeki.

4y trước

Ikutkan dh 11 week.. Tadi sye pegi klinik lain nk cek.. Doc kata mungkin kandungan masih awal so tk dpat detect lagi.. 2 minggu lagi doc suruh dtng cek lagi n doc bagi penerangan tk boleh simply2 conclude kantung kosong sbb takut usia janin tk sama dngn tarikh last period.. Terima kasih mendoakan sye.. Terima kasih juga share pengalaman.. 🥰🥰

Kita sama. Sy skrg 9weeks. Bru je scan last week.. doc ckp size baby nmpk kecik. Nmpk mcm 6 minggu. Tp sy positif je walaupun sy mabuk tersangat la teruk. Allah akn bg tepat masanya. Sabar tau. Bykkn berdoa. Kakak opis sy ckp dia dlu smpi 13 minggu doc xnmpk baby. So, dia decide pegi KPJ nk cek.. dkt KPJ, doc scan melalui vagina. Ada baby. Scan biasa tak nampak bby. Sbb rahim tebal kata doc.. semoga ada keajaiban buat awak. Semoga dipermudahkah urusan.

4y trước

Ni sma mcm kes saya sis.. scan biasa kosong tp ada uri baby bila scan dr bwh mmg ada baby.. masih kecik lagi..

Saya pun baru bukak buku tadi 12 weeks. Doktor kata kosong 😭😭 lemahnya rasa. Tahan ja air mata. Doktor kata nampak macam tak jadi. Atau mungkin kecik lagi sebab ada bleeding skit. Tapi pintu rahim tutup elok. Doakan saya sis 😭😭 sedihnya rasa

4y trước

😭😭😭 alaa xboleh la mcm ni..nk nangis 😭 sabar tau semua..

Semoga ade keajaiban utk sis.. Jgn stres2 ye.. Sy pom dh rse sblm ni.. Kte pstif je ok.. Jgn sedih2.. Smoga stiasa di lindungi.. Doakn sy dpt baby bln mulia ni.. Sy doakn ade keajaiban utk awk bln mulia ni.. Aminnn aminnnn aminnnn

4y trước

Allahu.. Terima kasih mendoakan sye.. Inshaa Allah Aminn3.. 🤲 Semoga smua urusan awk pun dipermudahkan.. Semoga Allah makbulkan doa2 kita.. Aminn3..

Sy pernah mengalami sma macam sis dulu bulan julai 2019..masa tahu dulu pn kdngn 12 weeks.. alhamdulillah skrg rezeki lagi pregnant dah 27weeks.. insyaAllah semoga sis jgk dprmudahkan rezeki lagi nt dan semoga sis kuat semangat 😊

4y trước

Terima kasih bagi semangat.. Terima kasih juga share pengalaman.. 🥰🥰 Semoga smua urusan awk juga dipermudahkan.. 🤲

insyaAllah..kalau awk nak lg better, nnt 2 mnggu lg pegi klinik sakit puan untuk scan, dekat area saya cas RM 50 kot untuk scan. Boleh la tngok dulu, betul ke x xde baby 😢 awk kuat tau..doakan sy jugak dpt baby tahun ni..

4y trước

Laa yeke.. Sye duduk Klang.. Hehehe.. Takpe nnti sye survey2 area sini.. Terima kasih share.. 🥰🥰

saya pun macam ni . 5w scan tak nampak . sekarang dah 7w pun tak nampak . scan ikut bawah cakap ada kantung je . lagi 3w scan lagi . siap refer hospital . mudah-mudahan ada . tatau macam mana kecewa tu .

4y trước

Apa2 pun kena terima dngn hati yg terbuka.. Sabar yaa.. 😢😢 Sye pregnant cuma bagitahu mak n mertua je.. Bila dh jadi mcm ni baru sye share dngn adik beradik yg lain.. Yelahh tngah kecewa sngt mesti nk luahkan kt orng kan.. Tk boleh simpan sorang2.. Sakit.. 😭😭

Berapa week skrg? Paling lewat 12w dah detect ❤️ bby .. ada doc akan tunggu smpi 13w untuk ❤️.if x ada juga kena dnc, yg ni prgnt but blighted ovum. Doa bnyk2, minta ada keajaiban,

4y trước

Masa scan hari tu 10 weeks.. Skrng dh 11 weeks.. Tapi masa doc scan tu doc kata saiz kandungan 8 week.. 2 minggu lagi baru refer hospital.. Tapi sebelum refer hospital sye nk pergi scan lagi kt klinik lain..