Nausea

hey everyone, im new here. anyways im 6weeks and 3days but my nausea is getting worst ? been eating watermelon for a week but nothing really change the nausea.

11 Các câu trả lời

Hello. Cuba try perbnyakkan ambil mknan yg tinggi vit B6. It may help with nausea. Perut jngan biar kosong. Boleh mkn 6x tp dlm kuantiti yg sdikit2. Dan cuba jg makan wholegrain toast. bakar kjp n maka kosong2. Hehehe. semoga membantu.

pengalaman saya masa tempoh loya, makan makanan/ buah yg manis lagi bertambah loya dibuatnya. So saya makan buah masam; epal, oren, mangga. Dan juga makanan kering: muruku, kacang, roti bakar, roti canai , nasi tak berkuah

3y trước

laaa soalan lama 😂 takpe lh, layan je 🤭

sy pun teruk dulu nausea tapi alhamdulillah nausea cuma sampai first trimester shj. kadang second trimester dia ada jgk nausea tapi tak teruk. kalau teruk sampai berat badan teruk and effect baby better pegi hospital sis

sabar ye..ubt muntah mkn utk thn dr muntah then baru mkn sikit2..buah ape2 pn boleh jnji mkn kalau xboleh msuk nasi atau bau2.sy mabuk teruk sampai 18week..kuat2

5y trước

try makan buah jambu batu tanpa biji and delima

Nausea is normal for first trimester. I suggest u to consume the pomegranate juice as it is sour a bit and also good for your hb.

Sy pon mcm tu..ni 7w dh kurang skit..Mmg kena hadap smpai dia hilang sendiri...sabar yee

try mkn buah sunquick .. sy better ble mkn buah tu .

5y trước

tapi jgn ambik kuantiti byk... boleh menyebabkan selsema and kahak...

you can try ginger tea...

5y trước

ur welcome

its same.. keep strong ya sis..

U can try take maxolon (anti-emetic)