Doakan saya esokk

Esok saya dah kena serah diri utk induce masukkan belon. Doakan saya dpermudahkan urusan dan baby sihat walafiat. Today 39weeks. Mind to share any tips from all mommy out there ? tq loves

46 Các câu trả lời

sya pun induce jgak 38weeks..tpi x sure jenis induce apa..24jam..1 jam pertama x bole gerak kene bring jek then lepas tu dh bole bergerak..nurse sruh bnyk kan jln2 ..tpi lepas 24jam xde pape..then kene pecah kan air ketuban.. tip utk awk: time doc nk msuk kn bende induce tu awk tarik nafas n tahan nafas awk in sha allah x rasa sakit sgt..

5y trước

tahniah..

Semoga dipermudahkan amiinn. Sy masa nak bersalin masa bulan puasa hari tu pun masuk belon. Pukul 9 pagi masuk, 9 malam belon keluar takde rasa sakit. Tau2 je jalan dah bukak 5cm tak lama lepastu 7cm,8cm,9cm dan akhirnya keluarlah my superhero.

Sakit contraction induce sebenarnye lagi sakit dari contraction biasa. Harap puan bykkn berselawat dan semoga baby sihat kuat utk berjuang nti ! 👍🏻👍🏻

5y trước

Ya betul sis.. mengigil smpai katil gegar..

Pernah masuk belon masa anak first. Bertabah ya mommy. Jgn gerak tau lepas dah masuk tu. Kawal pernafasan dan byakkn zikir. InShaaAllah

5y trước

Takleh bergerak sis sampai belon tu keluar sendiri. Kena stay satu kedudukan sahaja.

Waa sama laa kita kene induce 39 weeks..insya Allah semoga semua akan berjalan dgn lancar. Jgn lupa byk berjalan untuk cpt buka laluan

5y trước

Saya x pasti tp dia masukkan sjenis ubat ..msuk ubat tu waktu subuh, pagi kul 330 dh ke labor room.

Smg dmudahkan..inshaAllah Allah akan tolong tp kita kena usaha jgk sbb ini mmg ujian utk ibu2 kann😊

Semoga dipermudahkan keduanya.dan dilindungi Allah swt..ammin

Semoga dipermudahkan segala urusan .amalkan surah maryam ye sis 😊

In syaa Allah..moga Allah permudahkan..sy next week induce 37w..

semoga semuanya berjalan dengan lancr.😇