Pernah ke korang berpura-pura sebab orang lain?

'Eh nak balik rumah mak lah, kena bangun sebelum subuh masak breakfast. Kena sapu lantai, duduk je dekat dapur pffft~' Ada ke yang pernah berada dalam situasi macam ni? Berpura-pura baik depan mertua? 😕 Kadang bukan sebab apa pon, sebab malas nak dengar orang tua membebel je kot 😞 Ada tak macam ni eh? Cuba komen sikit 👇 #Tapafterhour #luahanhati

Pernah ke korang berpura-pura sebab orang lain?
40 Các câu trả lời

tak pn. saya jdi diri sndiri je. mertua plk sporting. tk ambil thu atau tk amik port pn psl kami nk bngun kul brpe ke. yg penting jaga solat. mertua pgi2 dia bngun p jalan2 dgn pak mertua, balik tu siap belikan sarapan. mlm plk kami bwk mertua jalan cri mkn kt luar. msk pn tk. sbb my mil jenis suka makan kat luar n tk msk.

kenapa perlu berpura-pura...lucky my husband dpt bini cm i😝🤪memang diajar dari kecil lagi kat mana2 kena pandai rajinkan diri..jangan duk saja.. yg penting ikhlas,bila ikhlas kita pun happy buat semua tu..klau ada nmpak yg jenis pemalas tu,lantak kau lah nk jadi apa😆😆 hehehe

saya tak pernah buat macam tu sebab mil pun jenis sempoi je jadi kita pun sempoi je la bila dia pergi dapur masak kita tolong la dia masak .tu pun dah boleh buat mertua happy walaupun kita buat keje tak banyak mana..tolong kacau kuah pun dah ok dh.tak perlu berpura jd diri sendiri

ni kadang2 terAuto punya tp perkara yg baik lah. so far kalau d rmh MIL, sy jrg sgt msk dapur msk, melainkn MIL jln beli brg rmh, br sy akn msk. MIL sy ni pembersih sgt2. kalau korg dtg rmh, habuk pon tkt nak hinggap. most of all, sy layan ank je. so far MIL ok.

dalam rumah saya mak saya yg akan masak... sbb kalau orang lain masak lauk tu tak laku... bini saya pun tak berani nak masak... mak saya suruh bini saya jaga anak ja. apapun lain padang lain belalang hormati perbezaan raikan juga perbezaan

sy tinggal dgn mertua.. maaf lah tak der masa. nak. berpura pura...anggap mcm mak sendiri je.. baik ke tak.. still kene kuat.. mental dan emosi.. jaga sampai akhir nyawa.. da lapan thn da arwah pergi..

xpena lg buat mse ny..sbb sblh suami mmg rmai adk prmpuan 😁..kte nk buat ape semua jd x rety..sbb adk2 prmpuan suami da buat 😅..tp ttp jgk sapu rumh .tlg kms ape ptt. .hehe

sy pernah terbgn lmbat. after 1week kawin. mmg lmbat lah . pkol11 kot. then husband yg kne marah dgn mak dye. sbb tk kejut sy suruh breakfast. alhamdulillah mak mentua Baik sngt.

Tak pernah. Sebab saya dan suami plg berpagian di rmh mertua. Yg lain masih dlm bilk. Mertua di bilik setel amalan hingga waktu dhuha.

Bila balik tempat mentua, saya memang jarang masak.. Tapi buat kerja kat rumah selalu la.. Kecuali memasak.. Tidak pernah sembunyikan sikap sebenar..