Dah genap 40weeks..tapi still takde tanda bersalin🥲takde gdm..BMI normal..esk kena pergi KK scan

EDD:9/5/2024

8 Các câu trả lời

Saya pun sama dulu sis. Doc suruh serah diri 41w2d extend 1w sbb doc kata semua okay. Berat bby pun okay. Ahad serah diri, isnin baru induce katanya. Sekali ahad malam isnin pukul 12mlm tepat sakit perut, rupanya contraction , terus beranak😂. Byk kali pujuk bby, mmy taknak induce taknak czer. Betul dia dengar. Byk2 pujuk baby ye sis. Exercise tapi jgn paksa nanti sakit kelengkang susah nak meneran 😅

5mo trước

Yeke...Alhamdulillah sis beranak normal...sy kene serah diri rabu depan...harap2 dpt bersalin sebelum rabu..anak 1st ni🥲doakan sy ye sis

saya pun sama haritu, takda gdm, bmi normal. bersalin overdue juga. edd: 27/2/2024 bersalin: 1/3/2024. lepas scan kat kk, malam tu turun tanda. lepastu bersalin ja. insyaAllah takda apa2, banyak kan berdoa dipermudah ya sis. semoga dipermudah, baby & sis selamat melahirkan.

sama mcm saya lewat 6 hari tiap hari kena dtg kk checkup , mcm saya x nak ambil epidural nak bersalin normal taknak czer tu saya dok pujuk baby , alhamdulillah hari ke 6 turun tanda esoknya bersalin normal , senaman sikit2 nnti turun tanda jgn stress tu yg penting 😁

5mo trước

Alhamdulillah ..tq info sis..sy akan cuba juga

sama la due kite 9/5 tp xde tanda2 bby nk keluar pom lg... doakn sy jgk utk mudah bsalin n dpt bsalin normal xnk sakit lama2 n induce... anak sulong aritu dh czer .. xbsalin jgk 17hb kena serah dr dh 🥺

5mo trước

Insya-Allah ..kita dpt bersalin sebelum due...aamin..jgn risau ok...sy tgh kuat jln kaki,minum air kelapa,minum minyak kelapa dara,mkn kurma dan mkn nenas..moga cepat keluar bby ni..aamin

No worries tgok beberapa harini nanti kot turun tanda mcm pecah ketuban ke apa ke. God knows when heheh. Sbb sama la,40w takde pape. Lmbt 2 hari gitu.

5mo trước

Hopefully sis...tq comment positive

Saya pun risau dah pikir ahad ni 12/5 kena serah diri dah tapi sampai sekarang takde tanda nak bersalin

5mo trước

Ye eh..semoga sis turun tanda cepat ye...semoga kita bersalin normal..tanpa koyak,jahit,atau induce ..aaamin

semoga dipermudah kan

5mo trước

Aamin..tq sis