anak 3bulan+ mengeran sakit perut setiap hari dri usia 2 minggu

Dulu prolong jaundice. Baby darah O, mak pun darah O. Dari 2 to 3 weeks dah kembung. Org kata normal. Campur susu tapi max 4 scoop je in one day. Sbb fikir susu badan tk cukup (after every feeding msti nangis mcm org tk kenyang) Burp dah buat, 10mins, kadang ada. Tpi dia jenis susah burp. Bila dah 2 months pergi Assalam clinic Decide to fully breast. doc kata maybe campur tu punca dia colic Plus baby below 3 motnhs mmg banyak ragam. Saya syak baby colic sbb: Baby menangis pkul 11pagi and 7mlm tiap2 hari. About 2hrs menangis. Kadang dukung tenang sikit. Kadang dia keraskan badan n protes sbb nmpak mcm terlalu sakit. Takut bukan sbb gas je, ada sbb lain yg saya dan suami tknmpak. Kentut banyak tpi still perut tk selesa Poopoo every 3 to 5 days. Once 10days tpi time ni full bf, so normal. Kalau dia kena attack, dia takboleh bf dgn betul. Dia akan keraskan badan and tak latch dgn betul. Kepala dia akan gerak2 keluar masuk puting dlm mulut. Kalau saya tahan kepala baby lagi mengamuk. Everyday 9mlm bg dia 100ml susu badan Bila dia minum susu dlm botol masa ni dia akan berhenti nangis sbb kentut akan banyak kluar and burp pun senang. Pkul10 baru tidur dlm buai. Pkul 2 saya amek menyusu and tidurkan atas katil. Siang saya kurangkan berbuai.

1 Trả lời

Adakah ini normal moms?