Siapa Due Bulan 4 Ni ?

Due saya bulan 4 ni . Anak first . Saya rasa takut lah selalu terbayang bayang dalam labour room tu . Sebab saya tak tahu nak hadap macam mana nd rasa sakit tu macam mana . Kadang tak boleh tidur terlampau fikir kan sangat takut ni ha?

14 Các câu trả lời

Saya due next week. hehe chill sis, saya pn first pregnant. Kita kne kuat. Lg2 time covit skrg. Besar dugaan n ujian tanpa suami d sisi.. huhuhu, kne kuat demi baby. Sbb baby cuma ada ibu dia je mse tu. Nurse2 hanya bntu kita brsalin. Kita bnyak2 kn selawat. Baca doa. Semoga dpermudahkn urusan. Sama2 kitaSelamat brtarung ya sis. 🙂💪

4y trước

Tu lah .. sedih bila suami tak boleh temankan kita .. amin .. semoga urusan kita dipermudahkan ya sis ..

Insyaallah ta dak ap.. Zikir byk2.. Minta Allah permudah segalanyaa.. Sy dulu pon cm tu laa. Awal2 pikir takut la nk beranak nih. Sakit ka kena gunting. Sakit ka kena jhit. Sakit ka kena seluk cek bukaan.. Rupanyaa.. Ta sakit pon smua tu. Cuma yg rasa sakit sgt tu. Sakit perut nk beranak tu. Haduii.. Nasib la kejap ja.

4y trước

Terima kasih kak kongsi pengalaman

Bile sakit tu dtg..tarik nafas..lepas perlahan2 sambil telan air liur..selawat jgn lepas ...sy dulu..bile sakit ,sy gosok perut ckp dgn bby jgn sakit lama2 ye.. 'ariq' tlg ibu ye...😂

4y trước

Hehehehehehehehe .. idea yang bagus

Samalah kite due bulan 4 saya lagi 2 mggu...kene kuat demi anak walaupun waktu pkp ni suami x leh teman...banyakkan doa dan selawat yer sis insyallah dipermudahkan

4y trước

Amin .. semoga urusan kita dipermudahkan

Hi sis, kita sma la due bln4 n anak first jga. Rsanya kita smala sbb slalu tfikir2 n trbayang2 psal smua tu. Sriously im not ready yet wlwpn dh nk hmpir dah.

4y trước

Tu lah tu .. saya pun rasa benda yang sama .. risau sangat ..

Jgn fikir yg negatif sis. Labour room tu tk mnyeramkan pun. Kekal tenang, byk2 kan istighfar, jika dh nak bersalin tu igt tips2 yg doc bg semasa nk meneran

4y trước

Sama2. Semoga semuanya berjalan dengan baik

Tak kira la ank sulung @ no berapa sekali pun sis tetap takut sbb lain ank..lain plk cara sakitnya..semoga dipermudahkan semuanya..aamiin

11.4.2020 tp xde tanda lg...sama la bb first...dlu pikir gk cm tu skang biola cepat kuar x sabooo da nk pelukk ciumm bb😁

4y trước

Sama la perut mengerasss je..risau tp nsib cukup 10kick...

Sy due 11/04 nie tp still xkuar tnda2 nk brsalin..ank ke3...insyaallah xde apa..semoga sis diprmudhkn urusan selepas nie..

4y trước

Sakit pun skejap2 kt pinggang..tp xkuat sgt..

Sama la .. mmg tkut .. saya pun due bln 4.. anak first mmg takut giler nk hadap sakit tu mcmna ngn sorg2 lg

4y trước

Tu lah tu .. makin sekarang musim pkp