Susu Badan First Time Mom

Due saya 2/8 ni dan saya first time mom, baby pun tak ada tanda nak keluar lagi rasanya ni hihi. Jadi nak tanya ibu2 dalam ni perlu ke saya pam susu sekarang atau marmet. Atau saya tunggu baby keluar dulu untuk df dia nanti ya? Sebab saya ada je urut2 tapi macam tak keluar apa2 lah mummy 🙁 apa persediaan yang perlu saya buat sekarang ni ya, perlu ke standby susu formula jugak? Boleh share pengalaman ibu2 tak? Saya dah niat nak bf je baby nanti kalau ada rezeki 🥰 Nervous nak jumpa baby. #pleasehelp #ingintahu #bantusharing #firstbaby

2 Các câu trả lời

Tak perlu. Boleh trigger pre-contraction. Sebenarnya susu sudah terhasil sejak kandungan berusia 16 minggu lagi 😊 Hanya perlukan ransangan daripada baby selepas bersalin. Saranan saya, Puan cari ilmu penyusuan dengan betul. Sebab Puan dah niat nak BF baby. Most of first time mom akan keliru newborn menangis sebab nak susu, atau susu tak cukup, atau sendiri rasa takde susu. Sebenarnya tidak. Salah mindset begitu. Newborn is not all about milk-feeding. Jadi saranan saya, Puan belajar ilmu penyusuan dan juga baby languages. - Boleh follow Puan Nad Masrom (Certified Lactation Counselor) di IG/FB. - Follow juga FB: babylanguage. - Yang ni extra, penting juga. Follow FB: happybabyfoodmalaysia. InshaAllah. Semoga dipermudahkan and all the best 🌹

tunggu baby dah keluar