First mom here

Hi due bulan 4 next year. Nak tanya how to start packing baby’s thinggy & when to start 😅 first mom here 🖐🏻 #tolongbantujawab #1stimemom #tiadapengalaman

7 Các câu trả lời

ada org tua tua cakap. 7 bulan baru prepare barang2. So saya ikut ckap org tua-tua. Saya mula beli barang keperluan untuk saya dlu. Dan baby keluar awal. Tak sempat beli apa2 untuk baby. So nasihat saya, sekarang pun sis boleh beli dan prepare. kalau tunggu lama - lama, penat juga berjalan dan shopping. Sis boleh mula cari 8 pasang baju, 4 untuk siang 4 untuk malam. X perlu beli banyak. sebab rmai orang akan bagi hadiah nanti. 😄 diaper, wet wipes, swaddle, ermmm..tempat untuk baby tidur, alatan mandian..

4y trước

Wah good info ni tq tq for your help 🥰

saya pun igt lps scan jantina baru nk g beli sket².. skrg dah masuk 5 bulan.. kena beli semuanya baru sbb jarak 7 tahun.. Risau takut PKP semula.. nk beli brg pun agak terhad walaupun shopee & lazada ada.. ☺️☺️

4y trước

kan.. jgnla PKP lg.. sian kat ank2 saya excited nk pilih baju utk bby.. maklumla yg last dah 7 thn..

saya 6 bulan start beli dan 7 bulan dah siap packing untuk hospital bag in case emergency baby nak keluar awal..8 bulan dah settle semua barang baby and keperluan ibu untuk berpantang 😁

4y trước

Wah well prepared 👍🏻👍🏻

Depends. Kalau rasa eksaited pack je awl. Sy dulu 38w baru start packing beg hospital shb dh mula rasa tanda bersalin. Brg baby 7bln baru sy start beli.

Sye 5bulan lebih bru start beli sikit2 brg baby.. first2 beli utk bwk ke hospital je dlu.. risau terkeluar awal.. mse 7bln tu semua brg baby dh siap beli..

4y trước

Tq for the info 🥰

sy 5 bln dh start bli sikit2.. skrg dh 80% dh settle brg bby.. sikit lg bln ni nk settle smua.. bln 12 due.. insha Allah

4y trước

Semoga dipermudahkan thank you sharing 😊

me 6-7 bulan baru start cari barang, packing bag around 38 weeks

4y trước

Tq 🥰