36w tpi scan baby kecik

Due baby 7/8 skarang dah 36w tpi tdi scan dktr kate baby kecik mcm 34w 2mnggu lgi scan balik klau xde perkembangan baby terpakse kluarkan awal 😢 balik ngadu kat suami pstu suami pon salahkan sy sbb makan memilih 😔 rse down gile 😔

2 Các câu trả lời

tak de kaitan dgn mkn memilih.. saya pon dr ckp mcm tu hari tu.. dr suruh amalkan high protein diet dan susu fresh milk 3 gelas sehari, saya minum anmum jugak sbb x lalu sgt nk mkn.. anyway dr nk cek balik berat baby tu sbb bimbang baby x dpt mknn dr plasenta ibu.. bukan salah ibu, kita tak tahu kalau plasenta tu yg problem.. so kalau berat x bergerak atau naik banyak, dr suggest bersalin awal, so chance baby utk survive lagi tinggi.. keluarkan pada waktu matang dan bg dia zat dr luar.. kalau dibiarkan bimbang baby x leh survive dlm kandungan.. its just one of medical methods to ensure the baby n mom safe ya.. dont blame urself. 😊

Rujuk pada pakar O&G