Perut Baby Kecil

Assalamualaikum ibu2. Ad x sapa2 yg pnh p scan msa 28w,baby ok, tpbila scan msa 36w,dktr ckp prt baby kecil mcm 32w,tpi kpla, kaki semua ok. Brat baby pon bru 2.2kg. Air ketuban 8.9 je. Mgu dpn scan lgi dekat pakar. Ad sapa2 pnh alami tak? Tq yg sudi kongsi.

2 Các câu trả lời

Waalaikummusalam..saya skrg alami.. 35 weeks.. Berat Baby 2.25kg..dkto ckp kecil.skrg admit,sebab BP tinggi.. Doctor ckp,fktor, BP and GDM boleh menyebabkan bayi kecil.tak semestinye GDM baby akan besar. Semoga kite n Baby sihat sis ye..

5y trước

Sy scan 34w, 2.3kg doc ckp normal.. xbyk beza pon kan 🤔

Cmna nk tau berat baby dlm perut tu ya...sama air ketuban tu ada tulis dlm buku pregg ka

5y trước

Ada tulis dkt kertas scan.. EFW utk berat baby, AFI utk air ketuban