Baru beli ni je

Due awal bulan 9 tapi saye baru beli ni je. Yang lain saye tak beli lagi 😅 Yang due bulan 9 ade yang dah complete ke barang2 baby korang ?

Baru beli ni je
54 Các câu trả lời

sy pun due bln 9 . rasa myesal gila tak beli awal . stakat ni sy bru beli baju , bedung , mittens booties . nk beli tu smua pun tggu gaji . harap sgt laa bby kluar btul btul ikut due . sy beli kat shopee/smartkids . mana yg mampu je . tggl 2 bln pun sy dah berdebar2 . bkn sbb tkut nk berslin , tkut tak terbeli brg bby 😩 nk beli terus skli bnykk alahai gaji tak berapa besar . semoga ckup jela smuanya . beg hospital alhamdulillah lagi sikit jee nk lengkap .

jgn ralit tinggal 2 bulan lebih je lg. nampak mmg mcm lama tp sekejap je masa berlalu. baik beli cepat dari nanti kalut. baby nk keluar kita taktau bila. mintak dijauhkan lah beranak awal tp kwn sy haritu 33w dah bersalin. so bila masuk 28w keatas je dah kena ready sebenarnya. & siap2 prepare beg hospital, letak dlm kereta terus.

12mo trước

aik pelik. belum mampu tp tu semua branded. cotton on, h&m. brand2 ni bukan murah utk yg tak mampu. cotton on tu 2 pasang dah 50. h&m 3 pack tu 60 tak silap. better beli yg ikut kita mampu je sis. anakku/fiffy tu semua harga marhaen. & bukan kain cikai jenis gatal. elok je kualitinya. tp pape pun moga dimurahkan rezeki lah.

sy beli ni je 9 pasang. kain bedung 4 helai. mitten n booties 3 set. napkin 5 helai. romper lom beli lagi. beli yg asas nak bawak ke hospital je ni tkut beranak dlu 😂 doakan kami suami isteri murah rezeki . duit kering . nak makan pun cukup2 je. barang baby banyak tk complete lgi. harap2 sempat bulan 9 ni settle smua.

12mo trước

@nur munirah , sis search ja kat shopee baju newborn set lengkap nti bnyk kluar☺️ saya pon beli satu set, lengkap, nti baby pon pkai sat jaa🤭

saya due awal bulan 10, beli skit² dlu tuk brang pntang nd baby, baju tu saya beli kat shopee ja nti yg set lengkap newborn, dri indonesia bnyk jgk yg lengkap🤭 snang xyah satu², klu rompers² mcm tu tunggu dh kluaq baby bru nti topup beli sbb xtau gnder lgii tu yg beli unisex jelah😂

Sy due 11/09 insya Allah..Dh beli sikit2 kelmarin beli kat manjaku..Hari ne nenek blnja brg baby pulak 🥰 murah rezeki baby hampir complete dh brg2 baby sepruh beli kt shopee 😊 syukur Alhamdulillah.. Beli siap2 sbb lepas ne suami naik kursus tiada teman dh nak g beli brg baby..🥹

mcm kwn sy.. tiba2 sakit perut awal.. apa lg laki dia beli kelang kabut.. tp kelakar lh d suruh beli lain lain dia beli.. hah sediakan lh awal2 jd senang sikit.. mcm sy anak first dl memang dh pack siap2 simpn dlm beg.. in case kecemasan tinggal angkat beg je..

hi sama pulak due kita. so far saya beli beli dkt shopee/ tiktok. skrg fokus settle beg hosp dulu. mcm pampers, baju baby,minyak2 & bedung. sy pun baju belom bli byk lg dalam 5-6 psg baju tido / siang. baju2 kalau kat kdai agak mahal boleh survey online shop

Alhamdulillah dh siap basuh n sidai.. cuma barut baby n myak2 xbeli lg. ttgal lak..sy due pon bln 9 gak. baju2 ni sy byk bli kat shopee je. cr kdai fancy baby...mmg cantik2 baju situ. kain pon best. yg lain xingat nma kdai.

Jangan pending ii, saya tu hampir jadi macam ni. Tapi sejak warded 32 weeks jatuh tangga , nak kena paksa bersalin dah masa tu ui kelam kabut. Nasib baik tak jadiiii kalau tak memang pitam tak semua dah beli

Tggl 20% je brg baby tak beli lagi. Awal bulan 7 ni mmg kene complete kan trus. Masuk 8 bulan je dah trus rest & beg2 semua dah siap ltk dlm kereta dah . Dah nak masuk 7 bulan ni dah mula sakit2 dah,