Baru beli ni je

Due awal bulan 9 tapi saye baru beli ni je. Yang lain saye tak beli lagi 😅 Yang due bulan 9 ade yang dah complete ke barang2 baby korang ?

Baru beli ni je
54 Các câu trả lời

Better prepare awal lah nnti kesian suami kelam kabut kot2 terberanak awal sikit dari due. Beli lmbat2 agak terasa la mhl brg bby tu. Tp terpulanglah pd poket msg2 and time commitment

sye due bulan 9 tpi nurse ckp sllu ny akan kluar awal smnggu jdi alhamdulillah setiap suami gaji mmg sye backup skit duit untuk beli brng anak , skrng totally dh siap smue kecuali botol

1y trước

same lah ngn saya. ☺

Saya due 3.9 dh lengkap lah cuma nak siapkan beg untk p hos je lgi. Kita takut terberanak dr tarikh sebenar. Jd taknak kalut tkt suami pulak blur apa nk dibawak.. saya sedia je awal2

1y trước

Saya minyak semua dh , n baju dia saya dah basuh jugak sbb nak pack awal untuk stanby.. cuma brg si mak nya je lagi blm terbeli , mcm bahagian pad n minyak panas untuk si emak 😊

kalau boleh prepare awal. termasok beg hospital. sebab kita tak boleh predict baby nk keluar bila. ada baby yg keluar sebelom due date. ada baby keluar lg awal pon ada masa 28w ada.

beli online je sis.. murah pn murah.. sy pn brg bby byk bli kt sopee.. try cari kedai nama momo house.. kt situ mcm2 ada.. rambang mata mengalahkan mcmnnk soping kt mall.. 🥰

sya plak due date 8.9..tp kne admit awl..czr ptghn bln 8..pun blm bli apa² pn awk..hehee..hjg bln 6 & 7 nt beli la..gi pn ada brg kakak² & abg² dia..moga urusan kita dmudahkn 🤍

12mo trước

sbb dh czr 2 kali..dn rahim nipis..ya dktr akn bg date utk kes² cmni 😁

I due 2/9..mostly barang2 semua complete dah beli. Baru nk prepare hospital bag ni. Lepasni nak tenang2 study psl breastfeeding ,parenting etc. First mom excited sikit hehe

beli sesiap semua wak. sy pun due awal september, takut terberanak awal. tak mintak tapi kena prepare semua tu sesiap. kalau tak nanti, lagi husband pening nak beli 😂

sy pn dah lepas 32w bru brg lengkap 🤭 nak mudah beli 1 kedai aje mcm manjaku babymall tu. smua ada situ. survey² online aje dlu yg mana nak beli nti senang.

Untuk newborn beli baju yg butang full depan awak. Awal2 baby belum keras tu seram2 nak pakaikan baju tak ada butang. Dengan banyaknya pun tak reti nanti

1y trước

Yang ni saya setuju.