15/5/24 serah diri...masih x de tanda salin ..dh overdue..x dpt tdo mlm sbb perut asyik mengeras

Due 9/5 ..perut keras x sakit cuma x selesa..bdn makin naik..nafsu mkn jadi tinggi😭1 bdn sakit..doakan sy ye semoga cepat bersalin ..baby n ummi sihat...semoga doa ini berbalik ke korang aamin...🤲🏻..sy riso ank terlalu besar nnti kene czer..1st bby teringin normal..

11 Các câu trả lời

Sye deu 19/5 nih.. tapi Klau tak bersalin lagi serah diri 23/5 nih.. tanda2 smua da keluar. jumpa pakar semlam katanya berat baby3.4kg.. cuma sakit2 tu kejap ada kejap tak ada . kdang tak rasa sakit langsung.. masa anak first takde keluar tanda cuma rasa sakit je terus pegi hospital kena than jlan da bukak3cm.. cuma yg second ni je first time keluar tanda mcm lendir2 cmpur coklat2 lepastu lendir campur ada mcm darah sikit.. bagi tau doc kata belum lagi tu 😅Yee kita ikut Aje la , tggu la sakit betul2 sakit baru pergi.. sbb Tk dpt nk agak tanda lendir2 Tuhh.. apa2 pun moga IBU2 semua dipermudahkan segala urusan bersalin aminnnn 🤲🏻

Saya dah bersalin 9/5 hri tu.. due 14/5. Tanda2 bby asyik mengeras, saya pulak jenis pain resistant tahan sakit so stay je dkt rumah, sekali 9/5 tu pecah air ketuban air dah warna hijau.. nasihat saya kalau ada rasa sakit yg agak kuat dan lama even dia akn hilang pegi jela hospital.. skrg bby masih on oxygen, mohon semua doakan anak saya cepat sihat ye boleh keluar jumpa dunia 🥹

Sama lah over due.. sy due 12/5 dr bagi sampai 18/5.. baby dah 3.5kg taktau ler kot2 seminggu boleh jd 4kg. First mom jugak mmg nak normal kalau boleh. Macam2 dah buat😭

Samalah, saya due 12/5, doc suruh serah diri 19/5. sampai skrg tak de tanda nak bersalin or sakit. boleh jalan & makan banyak lg😅. Semoga kita semua dipermudahkan bersalin🤲🏻

4mo trước

Assalam sis. Kalau free boleh cerita tak pengalaman bersalin? Saya dah overdue 5 hari ni 😌

Sis sy bru bsalin due spttnya 28/5..doc ckp bby bsr 3.1kg tp kluar 2.9kg je..sy doakn sis cpt bsalin jgk aamiin

4mo trước

sy kluar lendir + darah, dan air ketuban leaking tp xbyk.. contraction ada tp bukaan lmbt tpksa induce jgk .. sy pn sm cm sis bslin ad 1st jd ssh jgk la nk thu trun tnda cmna utk ank 2nd ni, mg nervous jgk la 🙂

Alhamdulillah ...sy dh bersalin sebelum induce ..14/5..

Amin yaAllah Amin yaMujib

semoga dipermudahkn ya sis

semoga dipermudahkan..