nak masuk 39minggu

saya nak masuk 39minggu tapi baby masih selesa lagi takmau keluar2😭 ..risaunya bila nak dekat2 due ni .hari2 pujuk baby suruh keluar cepat ..sekarang cuma rasa baby mengeras jaa n sakit celah kang2 .doakan sya cepat bersalin sebelum tarikh due yaa mummy2 ..semoga kita semua dipermudahkan urusan bersalin nanti ..Aminnn#firstmom

5 Các câu trả lời

stiap mase ingat Allah.. byk2 berdoa mtk Allah mudahkan urusan bersalin.. mtk ampun dkt suami dgn mak.. mtk dorg doakn.. lagi2 mtk suami redha dgn isteri, mtk suami maafkan segala salah silap isteri, mtk suami usap lembut perut & borak pujuk baby.. sntiase zikir.. bace doa nabi yunus A.S, doa maryam, byk lagi doa lain.. search google / youtube.. sy pernah lalui lagi 4 hari nk due, sy buat smue yg dkat atas sebagai ikhtiar, selebihnye sy serah bulat2 100% dekat Allah S.W.T.. alhamdulillah dgn kuasa Allah dgn izin Allah baby kluar a few days before due.. lega, bersyukur x terkata.. sntiase bersangka baik dgn Allah.. moga. dipermudahkam segala urusan sis & baby.. Aamiin 🤲

1y trước

sgt stuju dgn apa yg sis katakan. sentiasa ingat Allah. masa tu hanya berserah kepadaNya. alhamdulillah kali ni agak mudah. rezeki dari Allah. syukur sgt.

Sy 38w5h masih belum turun tanda, 12/9 kena serah diri. Skrg ni kerap rasa ngilu & sakit kat celah kangkang je. Kdg terfikir ni fake contraction ke atau betol? Lain org lain rasa contraction dia kan 🥲 kdg sampai terfikir baby taknak keluar sbb kita byk dosa ke 😮‍💨

1y trước

kerap mengeras n sakit pinggang2 tak?? ..sya bila baby mgeras sakit dekat pinggang2 dalam 5minit mcam tu pastu ok dah ..

Sama macam saya sis. Lagi 4 hari nak due tp takde tanda2 bersalin tu lagi cuma rasa baby kerap mengeras. Sakit bawah perut. Org ckap perut dah jatuh ke bawah seram nengokk🤣

Saya cukup2 40week hari ni perut sentiasa mengeras perluka saya kehopital

1y trước

ade dpt tarikh serah diri ke x ? ade tanda2 selain mengeras ke x ? baby bergerak x 10kick ? kalau ada pergi hospital untuk cek kot dh ade bukaan tpi kita xde rsa contraction , ade org gitu

sama la saya pun. cepat la baby keluar harapnya