Perut kerap mengeras tu contraction ke?

Due 8/11 tapi bby xnk keluar lg. Semalam dari pagi smpai tghri perut kerap sgt mengeras and sakit kt bhgian rahim. Xde keputihan atau spotting. Nk tahu contraction mula2 tu rqsa mcm mana ye ibu2? #ingintahu #firstmom

2 Các câu trả lời

perut kerap mengeras mungkin tanda nak datang contraction. contraction sebenar dia kena rasa sakit n senak perut pinggang, sekali dgn perut mengeras, n kerap dtg..kalau ada rasa mcm tu blh ke hospital, check bukaan. kalau ada bukaan, Dr akan terus minta kita warded.

11mo trước

Saya rasa mcm tu smlm tp ptg tu dh hilang rasa sakit and hrini xbersalin lg. Masih menunggu hari hahaaa

Sy mula2 kena sakit di bahagian rahim & perut mengeras, mula2 30minit sekali, lepastu makin kerap 8-10min. Check bukaan baru 1cm, lepas tu dah balik rumah baru sakit dari pinggang ke rahim, perut mengeras non stop, warded then bersalin.

11mo trước

Yes dari dalam, dr/nurse masukkan jari dekat bahagian dalam tu utk tau dah berapa bukaan. Kita jari tak sampai pun nak check sendiri bukaan.