Prolonged joundice

Doktor pakar suspek anak ada masalah kurang hormon tiroid,. Ada tak ibu kat sini anak ada masalah itu juga,anak sy pramatang. Apa perlu saya buat,saya sedih😢esok doktor akan diagnos baby,.moga keputusan baik2 saja dan tiada masalah tersebut, aamiin🤲🏻 #firstbaby #ingintahu

1 Trả lời

Hi mommy. Pengalaman saya, baby saya g6pd def & prolonged jaundice. Baby saya kena check 3 serangkai: 1) Hormon thyroid 2) Urine baby 3) Liver function test (bacaan hati) Alhamdulillah, 1 & 2 result baby saya normal. Cuma yang 3 tu, sampai sekarang bacaan hati baby saya still bukan dalam range yang normal. Baby saya nak masuk 4 bulan dah. Memang kena check darah sampai bacaan tu normal. Mommy jangan sedih sedih. Kena kuatkan semangat. Banyakkan berdoa. Follow the flow. Kalau baby breastfeed, keep on teruskan je. Saya doakan semoga dipermudahkan segala urusan.... Insyallah, semuanya okay ❤️💪🏻

3y trước

terima kasih kata2 smgt tu,ank sy 2 dan 3 dah lepas alhamdulillah negative,. tgu keputusan yg no1 tu pulaa