Tea , Nescafé or Cafe

Doktor cakap x baik minum cafe sepanjang pregnant ni . Ada tak sesiapa yg tak minum cafe sepanjang pregnant ? How’s your baby ?

41 Các câu trả lời

Tak tau la ada kaitan ke tak tapi adik ipar jenis hari2 minum kopi. Mak nya larang pun x dgr. Coffee addict la katakan. Dia bersalin anknya kuning lambat turun. Berminggu2 jugak la.

boleh je mnum tp xboleh mnum byk2 la,nk2 lg gdm...sehari bleh mnum 2 cawan air manis, klu nk mnum susu , secawan susu secawan air manis. dietician sy yg bgtau.

Saya 🙋‍♀️sy ni peminat nescafe tp after pregnant sy da stop minum kopi, teh, milo sbb doc kata tu blh turunkan hb n lg 1 sbb sy ni ada gdm..

5y trước

☺️☺️

ikut je nasihat doktor. Saya mmg x usik dah air bercaffein sejak tau pregnant..milo pon x minum dah..nnt ubat yg kita makan x serap dgn cukup

Sya sllu craving coffee msa pregnant.. Tp kena kawal.. Sbb caffein tk baik utk tumbesaran baby.. hadkan dlm 1hri 1gelas.. 1x smggu mcmtu atau 1x 2mggu..

Saya minum cafe .. tu je yg Saya blh minum sepanjang mngandung ni ..klo air lain selain air putih ,kompom perut Saya akn kembung Dan sebu

Setiap pagi mesti pekena tea tarik... kadang kalau x tahan... malam pon pekena segelas lagi... mcm mana nak stop pun xtau la... hmm

Me!! Sy mmg x minat teh, kopi n seumpama dgn nya.. so sy xda masalah if x minum..yg sy tau ia effect gn hb kita

Memang stop terus pengambilan caffeine waktu pregnant walaupon buat kerja as barista 😂 tak elok untuk baby

xbaik tu sbb caffeine sis.. Bole trun kn hb darah.. Tp kalo hb drah ok, bole jek mnum.. Just jgn laa slalu..